Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Den Spanske Rideskolen | Oslo

17 desember @ 19:30 - 21:30

595NOK

Den spanske rideskolen i Wien spiller en betydelig rolle i den europeiske og østerrikske kulturarven og regnes som en av de ledende klassiske rideskolene i verden.

Da hoffet i Habsburg trengte veltrente hester og ryttere, grunnla hoffet den spanske rideskolen for 455 år siden. Rideskolen er kjent for sine fine Lipizzaner-hingster som er de eneste hestene som trenes i akademiet i flere år før de får lov til å opptre, og det samme gjelder rytterne. Under forestillingene spilles det kun klassisk musikk, som Mozart eller Chopin.

I 1725 ble Vinterrideskolen bygget, som er en del av det kongelige palasset i Wien, og som skolen fortsatt bruker i dag. Skolen ble bygget etter ordre fra kong Charles VI og tegnet av arkitekten Joseph Emanuel Fischer von Erlach. Vinterrideskolen regnes i dag som en arkitektonisk perle med sitt vakre barokkdesign. På denne majestetiske ridebanen kan besøkende to ganger i uken få se når Lipizzaner-hingstene trener sammen med sine kjente ryttere.

«Lipizzaner» er det fine navnet på den eldste europeiske hesterasen, som er den eneste hesterasen som trenes på skolen. Denne hesterasen har en tydelig kulturarv som går hele 450 år tilbake i tid. Det er kun hingster som trenes, og de trenes i flere år før de kan opptre foran publikum. Akademiets oppgave er å bevare denne unike arven og vise denne spesielle hesten til sine tilskuere.

Men det er ikke bare Lipizzaner-hingstene som har lang trening. Rytterne har også lang trening før de kan få opptre med hesten sin. Først må man ta en opptaksprøve og deretter trenes man i fire til seks år før man får ri på de trente hestene. For å trene hestene må rytteren utdanne seg i ytterligere to til fire år.

I 2015 ble den spanske rideskolen utnevnt som en immateriell kulturarv av UNESCO. I 2016 ble akademiets kunnskap om avl, oppdrett, trening og ridning av Lipizzaner-hingsten også lagt til hos UNESCOs.

To ganger i året drar rideskolen på verdensturné med sine enestående hvite Lipizzaner-hingster og trollbinder publikum med sine prestasjoner!

Endelig får vi oppleve dette spektakulære showet i Norge!

Detaljer

Dato:
17 desember
Tid
19:30 - 21:30
Kostnad:
595NOK
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/1096426100901200/

Sted

Telenor Arena
Widerøeveien 1
Oslo, 1360 Norge
+ Google-kart
Hjemmeside:
https://telenorarena.no/